El Consorci Salines Bassegoda promou els productes i el comerç local dins d’un projecte compartit amb els altres municipis del Consorci Salines Bassegoda

 

 

 

El Consorci Salines Bassegoda vol crear una xarxa col·laborativa entre productors i comerciants per impulsar el consum de proximitat

Es pintarà un mural a cada poble amb els principals productes i el patrimoni natural i arquitectònic.

Els municipis del Consorci Salines Bassegoda han iniciat un projecte d’impuls a la competitivitat local amb visió territorial -que compta amb una subvenció de l’Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona- per donar a conèixer i afavorir la producció i la comercialització locals.

Amb aquest objectiu, es vol donar forma a una xarxa de col·laboració i treball entre productors i comerciants, que afavoreixi la producció i el consum locals, i a consolidar el teixit productiu i comercial de l’àmbit agroalimentari.

Així, el Consorci vol establir un lloc de trobada i intercanvi de coneixements i experiències amb els productors i comerços existents, i donar més facilitats als potencials nous productors i comerços locals. Així mateix, aquest projecte vincularà els productors i comerços amb la plataforma de comerç local de la Diputació de Girona “A casa en un clic”.

Complementàriament, per visibilitzar aquesta iniciativa, s’han dissenyat dos tipus de suports visuals (un mural i lones publicitàries), que s’aniran creant i instal·lant, des d’avui fins a final d’any, als municipis del Consorci. Aquest matí s’ha començat a pintar el primer mural a Pont de Molins.

Els murals, que s’han encarregat a la il·lustradora empordanesa Alba Falgarona (Wäwä) s’han dissenyat per mostrar i vincular els municipis, els principals productes i el patrimoni natural i arquitectònic de Salines Bassegoda.

A Salines Bassegoda hi ha diverses petites i mitjanes empreses i productors agroalimentaris, cada vegada més lligats a un sistema de producció sostenible i respectuós amb el medi ambient, que cultiven fruites i verdures i produeixen carn ecològica, a més d’oli, vi i ous i altres productes elaborats.

El Consorci Salines Bassegoda 

El Consorci Salines Bassegoda és una entitat pública de 17 municipis de l’Alt Empordà que treballa per la preservació i la revalorització de l’economia, el paisatge, la cultura i la natura del territori que l’integra, al nord dels grans eixos d’infraestructures de la comarca. Formen el Consorci els municipis d’Albanyà, Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i Les Escaules, Cabanelles, Cistella, Darnius, La Vajol, Lladó, Llers, Maçanet de Cabrenys, Navata, Pont de Molins, Sant Llorenç de la Muga, Terrades i Vilanant.

www.salines-bassegoda.org