Els molins de la Closa i de la Roca (molins de la Son)

Són dos molins, l’un a continuació de l’altre, què feien ús de la mateixa aigua, per això un d’ells se situa a un nivell més baix.

Els hi suposem un origen medieval, encara que van estar en ús fins ben bé el segle XVIII i sofriren reformes. Són un excel·lent exemple dels molts molins que hi va haver a les ribes del riu Muga en temps reculats. La resclosa dels molins s’hi trobava a l’anomenada “Roca del Mig”, a uns trenta metres riu amunt.

Es tracta d’una gran roca calcària que encara existeix avui en dia, malgrat que de la resclosa només resten alguns gruixuts ferros. De la resclosa sortia un canal fins a una bassa en el primer dels molins, aquest utilitzava l’aigua per moldre i després, aquesta aigua, anava per un canal sota terra fins a l’altre molí, situat a un nivell més baix, per després retornar al riu, que en aquella època passava alguns metres allunyat dels dos molins. Avui dia es conserven bé, malgrat l’embardissament general, i sortosament no s’han vist afectats per les obres de l’AVE.


Més informació

Telèfon: 972 52 92 64

https://pontdemolins.cat

ajuntament@pontdemolins.cat


Galeria d’imatges